ירידה פתאומית בדירוג האתר בגוגל יכולה להיות די מדאיגה עבור כל עסק. עם זאת, לפני ביצוע שינויים דרסטיים, חשוב לדוק גורמים מסוימים שיכולים לתרום פגיעה בקידום אתרים .
פוסט זה ידריך אותך דרך השלבים העיקריים שיש לנקוט כאשר דירוג האתר מושפע ויספק תובנות כיצד לזהות ולטפל בבעיות פוטנציאליות.
בדוק אם יש עדכוני אלגוריתם של גוגל:
גוגל מעדכנת לעתים קרובות את אלגוריתמי החיפוש שלה כדי להבטיח את איכות תוצאות החיפוש. לעדכונים אלו יכולה להיות השפעה משמעותית על דירוג האתר . חשוב לבדוק אם עדכוני אלגוריתם אחרונים עולים בקנה אחד עם הירידה בדירוג .
דף הסטטוס של גוגל וכלים כמו יכולים לעזור לך לזהות עדכונים אלה ולהבין את ההות שלהם.
נתח תנועה אורגנית בככלי הסטטיסטיקה
לאחר שתקבע עדכון אלגוריתם אפשרי, חיוני לבחון את התנועה האורגנית של האתר במהלך תקופה זו. גוגל אנליטיקס מספק סקירה כללית של נתוני התנועה של האתר . על ידי מציאת תאריך התחלת הירידה בתנועה ניתן להעריך את משמעות הירידה ואת היא קשורה לעדכון האלגוריתם או לפעולה אחרת שבוצעה באתר.
הערכת מילות מפתח המובילות לתנועה:
זיהוי מילות המפתח שחוו ירידה בדירוג הוא חיוני להבנת שורש הירידה. דוח מילות המפתח האורגניות מאפשר לנתח את הביצועים של מילות המפתח של האתר . על ידי החלת מסנן השוואה בין שנה לשנה (YoY), תוכל לאתר את מילות המפתח שספגו ירידה משמעותית בדירוג.
בדוק אם יש בעיות טכניות:
בעיות טכניות יכולות להשפיע לרעה על דירוג האתר . ביצוע סריקת אתר מקיפה היא דרך יעילה לזהות בעיות אלו. כלי ביקורת כו google console יכול לעזור לבצע ניתוח יסודי של הבריאות הטכנית של האתר . הכלי מספק סקירה כללית של בעיות טכניות ומציע הסברים ופתרונות לטיפול בהם.
עקוב אחר דירוג המתחרים:
מעקב אחרי דירוג המתחרים גם יכול לסייע בהנת הבעיה. האם רק הדירוג של האתר שלנו השתנה או של כל ה"תעשייה" . ניתוח זה יכול לספק תובנות חשובות לגבי האסטרטגיות של המתחרים ולעזור לזהות אזורים שבהם האתר זקוק לשיפור.
הערכת קישורים וביצוע ביקורת קישורים נכנסים:
קישורים ממשיכים להוות גורם דירוג משמעותי עבור מנועי החיפוש. בדיקת קישורים שבורים וביצוע ביקורת קישורים נכנסים כחלק מבדיקת תוכן ושלמות האתר. ישנם מספר כלים שיכולים למספק דוח קישורים נכנסים "שבורים" המפנים אל האתר. בנוסף, ביצוע ביקורת קישורים נכנסים עוזרת להעריך את האיכות והרלוונטיות של קישורי האתר , ומאפשרת לך לדחות כל קישור מזיק במידת הצורך.
הערכה ואופטימיזציה של תוכן:
לתוכן יש תפקיד מכריע בדירוג מנועי החיפוש. עריכת ביקורת תוכן יכולה לעזור לזהות תוכן באיכות נמוכה או מיושן שעשוי להשפיע על ביצועי האתר .Google מספקת גם שאלות להערכה עצמית כדי להעריך את האיכות והערך של התוכן .
בדוק אם יש פעולות ידניות ב-Google Search Console:
הדוח "פעולות ידניות" של Google Search Console הוא חיוני בזיהוי "עונש" שהוטל על האתר על ידי גוגל. חשוב לבדוק את הדוח הזה אם אתה מבחין בירידה משמעותית בתנועת החיפוש האורגני. הדוח יציין אם יש פעולות כלשהן שננקטו נגד האתר עקב הפרות של הנחיות האיכות של גוגל. אם קיימת פעולה כזו , פירוש הדבר שהצוות של גוגל קבע שהאתר הפר את ההנחיות הללו, וכתוצאה מכך הסרה של האתר או דפים ספציפיים מאינדקס החיפוש של גוגל.
כדי לטפל בפעולה ידנית, עליך לעיין בקפידה בהנחיות שסיפקה Google ולנקוט את הפעולות הנדרשות כדי לתקן את הבעיות. חיוני לעקוב אחר ההמלצות וההנחיות של גוגל כדי להחזיר את דירוג האתר ולשחזר תנועה אורגנית.
סיכום:
ירידה פתאומית בדירוג האתר בגוגל יכולה להיות מדאיגה, אבל על ידי גישה שיטתית לחקירה וזיהוי בעיות פוטנציאליות, תוכל לנקוט באמצעים מתאימים כדי לטפל בבעיה. בדיקת עדכוני אלגוריתמים, ניתוח תנועה אורגנית, הערכת מילות מפתח, בחינת בעיות טכניות, מעקב אחר מתחרים, הערכת קישורים ותוכן, בחינת שינויים ב-SERP ובדיקת פעולות ידניות ב-Google Search Console הם שלבים חיוניים באבחון ופתרון הירידה בדירוג. על ידי הטמעת האופטימיזציות והשיפורים הדרושים, אתה יכול לעבוד על שחזור דירוג האתר והנעת תנועה אורגנית שוב.