בעוד ששיפור הדירוג האורגני יכול לקחת קצת זמן, קידום אתרים באמצעות קישורים ממומנים הוא הדרך היעילה ביותר להביא תנועה מיידית במחיר סביר יחסית. סוג זה של פרסום מאפשר לעסק לבחור את מילות המפתח שבהן הוא רוצה שהאתר יופיע במנועי החיפוש במיקומים בולטים ובאופן מיידי.
קישורים מממונים (PPC ) הם שיטת פרסום חדשה יחסית, אשר בזמן קצת הפכה להיות הדרך המקובלת והדינמית ביותר לפרסום באינטרנט.
לדברי חברת המחקר יופיטר ריסרץ, בשנה האחרונה הוציאו עסקים כ - 19 מיליארד דולר על פרסום בקישורים ממונים בארה"ב בלבד, לעומת 2.6 מיליארד דולר בשנת 2004. תקציבים אלו צפויים לעלות בהדרגה גם בשנים הבאות על חשבון אמצע מדיה אחרים.
בקישורים ממומנים, הדירוגים מחושב על בעיקר על פי המחיר שמוקצב לכל מילה. המפרסמים מחליטים כמה הם מוכנים לשלם בכל פעם שאדם לוחץ על תוצאת החיפוש בה הוא מאוזכר. ככל שמפרסם מוכן לשלם יותר עבור כל קליק, כך תופיע המודעה שלו בדירוג גבוה יותר . מבחינת המפרסם הפרסום הוא כדאי שכן הוא משלם רק עבור גולשים שביקרו פיזית באתר שלו ולא עבור החשיפות שלהן זכתה המודעה. לכאורה זוהי שיטת בשיטת פרסום הוגנת ומשתלמת, אלה שהמחיר העולה של עלות לקליק, הכדאיות העסקית של השקעה בקישורים ממומנים לאורך זמן מתחילה להעלות סימני שאלה.
היכן מופיעות המודעות ?
1. מנוע החיפוש של גוגל - המודעות שמתפרסמות יופיעו לצד או מעל תוצאות ב-Google בדפי תוצאות החיפוש והן בעמודי האתרים השותפים ברשת.
2. חשיפה באתרי שותפים של גוגל - אתרים השותפים ברשת Google מציגים מודעות באזורים שונים באתר שלהם ובכך מגביעים את החשיפה למודעות מחוץ למנוע החיפוש לבדו. הצגת המודעות באתרי השותפים של גוגל, מגיעה לחשיפה של מעל 80% ממשתמשי האינטרנט. רשת השותפים כוללת אתרים בינלאומיים כולל AOL, Ask Jeeves, ניו יורק טיימס, וגם בארץ חלק גדול מהפורטלים הוסיפו את המודעות של גוגל באזור בולט באתר שלהם, בעיקר בשל העובדה שגוגל יודעת להתאים את המודעות לפי התוכן שמופיע באתר ובכך למקסם את ההכנסה מכל אתר תוך חלוקת רווחים עם השותפים.
החזר טוב על השקעה
פרסום באמצעות קישורים ממומנים יכול לעזור להגדיל את החשיפה באינטרנט, אבל חשוב לוודא האם ההשקעה הזו בכלל משתלמת?
ככלל, התשואה על ההשקעה בפרסום (ROI) היא הרווח שהושג לעומת ההשקעה ששולמה. בעולם של שיווק במנועי חיפוש, חישוב ההחזר על ההשקעה יכול לסייע לקבוע באילו מודעות ומילות מפתח כדאי להמשיך ולהשתמש, ואילו מסעות שיווק לא היו מוצלחים.
להלן המדדים שכדאי לעקוב אחריהם :
עלות מודעות: הסכום שמשולם בחודש על פרסום במנועי חיפוש, כגון שלך להוציא על הצעות למילות מפתח.
קליקים: כמות הביקורים באתר שנובעים מהפרסום בקישורים ממומנים.
מספר מכירות/עסקאות: מספר הקניות/פניות שבוצעו באתר שהגיעו דרך הפרסום בקישורים ממומנים.
הכנסות: היקף המכירות החודשי שנבע מעסקאות אלו.
ROI - סה"כ רווח גולמי / סה"כ השקעה בפרסום
קיימות כיום מערכות מעקב שמאפשרות מעקב ופיקוח על נתוני המכירות לעומת מקורות התנועה שמהם הגיעו הגולשים שביצעו את הרכישות. תוכניות כמו Google Analytics מאפשרות לעקוב אחר הקליקים שהובילו למכירות בפועל - מידע זה חשוב מאד , על מנת לקבל החלטות על המשך של פרסום קמפיינים במנועי החיפוש או ביטולם. ניטור ומעקב אחר התוצאות יסייעו להבטיח שאתה משקיע דולר בשיווק שלך בתבונה.
בעת קביעת כדאיות ההשקעה כדאי גם לשקול את ערך חייו של הלקוח (כמה רכישות נוספות יבצע לקוח חדש בעתיד) במסגרת חישוב שולי הרווח מכל השקעה בפרסום .
יישום מהיר
חשבון Google AdWords לוקח להגדיר בסה"כ כמה דקות, שבסופן ניתן להתחיל לקבל תנועה איכותית לאתר שלך. אין הוצאה חודשית מינימלית שנדרשת ואין דמי התקנה.
למידע נוסף נשמח לעמוד לרשותכם.