"12 SEO KPIs You Should Track to Measure Your Success" הוא מאמר מאת SEMrush המדגיש את מדדי הביצוע העיקריים (KPIs ) שעסקים צריכים לעקוב אחריהם כדי למדוד את הצלחת תהליך קידום אתרים. המאמר פורסם לראשונה בשנת 2017 ונשאר רלוונטי כיום כמדריך לעסקים המעוניינים לעקוב אחר התקדמות ה-קידום אתרים שלהם.
12 מדדי הביצוע העיקריים המתוארים במאמר כוללים:
- תנועה אורגנית: מדידת כמות התנועה שהאתר מקבל מחיפוש אורגני.
- דירוג מילות מפתח: מעקב אחר דירוג מילות המפתח כדי להבטיח שהן משתפרות עם הזמן.
- קישורים נכנסים: ניטור המספר והאיכות של קישורים נכנסים לאתר כדי לשפר את הסמכות והנראות .
- שיעור קליקים (CTR) מדידת אחוז הקליקים שהאתר מקבל מתוצאות החיפוש.
- שיעור יציאה מדף כניסה: מעקב אחר אחוז המבקרים שעוזבים את האתר לאחר צפייה בדף אחד בלבד.
- דפים נצפים : מדידת מספר הדפים הממוצע שמשתמש צופה במהלך הפעלה באתר .
- זמן באתר: מעקב אחר משך הזמן הממוצע שהמשתמשים מבלים באתר .
- שיעור המרה: מדידת אחוז המבקרים שהשלימו פעולה רצויה באתר , כגון ביצוע רכישה או מילוי טופס יצירת קשר.
- עלות לרכישה (CPA) : חישוב העלות של רכישת לקוח חדש באמצעות מאמצי קידום אתרים .
- החזר על השקעה (ROI) : מדידת ההחזר על ההשקעה של מאמצי ה-קידום אתרים , מחושב בדרך כלל כהכנסה שנוצרה מ-קידום אתרים חלקי העלות של מאמצי ה-קידום אתרים .
- דפים שנוספו לאינדקס: מעקב אחר מספר הדפים באתר האינטרנט שנוספו לאינדקס על ידי מנועי החיפוש.
- שגיאות סריקה: זיהוי ותיקון כל שגיאות סריקה או בעיות שעשויות למנוע ממנועי חיפוש להוסיף כראוי את האתר לאינדקס.
יישום 12 מדדי הביצוע העיקריים בקידום אתר מסחר אלקטרוני
- תנועה אורגנית: על ידי ניטור תנועה אורגנית, עסקים יכולים למדוד את כמות התנועה שמקבל אתר המסחר האלקטרוני שלהם ממנועי חיפוש. הגדלת התנועה האורגנית יכולה להביא לכך שיותר לקוחות פוטנציאליים ימצאו את האתר דרך מנועי החיפוש.
- דירוג מילות מפתח: מעקב אחר דירוג מילות מפתח יכול לעזור לעסקים לזהות אילו מילות מפתח מובילות את התנועה הגדולה ביותר לאתר המסחר האלקטרוני שלהם. זה יכול לעזור ליידע מאמצי קידום אתרים עתידיים ולזהות אזורים לשיפור.
- קישורים נכנסים: ניטור המספר והאיכות של קישורים נכנסים לאתר מסחר אלקטרוני יכול לעזור לשפר את הסמכות והנראות שלו בתוצאות החיפוש.
- שיעור קליקים (CTR) על ידי מדידת אחוז הקליקים שהאתר שלהם מקבל מתוצאות החיפוש, עסקים יכולים לזהות הזדמנויות לשפר את הכותרות והתיאורים המטא שלהם כדי למשוך יותר קליקים.
- שיעור יציאה מדף כניסה: שיעורי יציאה גבוהים מדף הכניסה יכולים להצביע על כך שמבקרים אינם מוצאים את מה שהם מחפשים באתר מסחר אלקטרוני. על ידי זיהוי והתייחסות לאזורים שבהם מבקרים קופצים, עסקים יכולים לשפר את חווית המשתמש ולהגדיל את הסבירות שמבקרים יבצעו המרה.
- דפים לביקור: מדידת מספר הדפים הממוצע שנצפו בכל ביקור יכולה לעזור לעסקים להבין עד כמה המבקרים מעורבים באתר שלהם ולזהות הזדמנויות לשיפור חווית המשתמש באתר.
- זמן באתר: מעקב אחר הזמן הממוצע שמבקרים מבלים באתר מסחר אלקטרוני יכול לעזור לזהות אזורים שבהם מבקרים מבלים את הזמן הרב ביותר ולזהות הזדמנויות לשיפור חווית המשתמש באתר.
- שיעור המרה: על ידי מדידת אחוז המבקרים שהשלימו פעולה רצויה באתר מסחר אלקטרוני, כגון ביצוע רכישה או הוספת פריט לעגלת הקניות שלהם, עסקים יכולים לזהות אזורים לשיפור במשפך ההמרה ולפעול להגדלת שיעור ההמרה הכולל .
- עלות לרכישה (CPA) חישוב העלות של רכישת לקוח חדש באמצעות מאמצי קידום אתרים יכול לעזור לעסקים להבין את החזר ה-ROIשל אסטרטגיית ה-קידום אתרים שלהם ולזהות אזורים לאופטימיזציה.
- החזר על השקעה (ROI ) מדידת ההחזר על ההשקעה של מאמצי ה-קידום אתרים של אתר מסחר אלקטרוני יכולה לעזור לעסקים להבין את הערך של אסטרטגיית ה-קידום אתרים שלהם ולזהות אזורים לשיפור.
- דפים שנוספו לאינדקס: ניטור מספר הדפים באתר מסחר אלקטרוני שנוספו לאינדקס על ידי מנועי חיפוש יכול לעזור להבטיח שכל הדפים נסרקים ומוסיפים כראוי, מה שיכול לעזור לשפר את הנראות בתוצאות החיפוש.
- שגיאות סריקה: זיהוי ותיקון כל שגיאות סריקה או בעיות שעשויות למנוע ממנועי חיפוש לאינדקס כראוי של אתר מסחר אלקטרוני יכול לעזור לשפר את הנראות שלו בתוצאות החיפוש ולהגדיל את התנועה האורגנית.
הנה כמה נתונים ומגמות עדכניות בעולם בתחום קידום אתרים:
חיפוש קולי: לפי גוגל, 27% מאוכלוסיית הרשת העולמית משתמשת בחיפוש קולי בנייד. מגמה זו צפויה לגדול ככל שיותר אנשים יאמצו מכשירים מופעלים קוליים כגון רמקולים חכמים ועוזרים וירטואליים.
Mobile-first indexing: בשנת 2019, גוגל הפיקה Mobile-first indexing, כלומר גוגל משתמשת בעיקר בגרסה הניידת של תוכן אתר לצורך הוספה לאינדקס ודירוג. זה מדגיש את החשיבות של אתר מותאם לתצוגה בסלולר.
Featured snippets: קטעי קוד מוצגים הופכים חשובים יותר ויותר ב קידום אתרים מכיוון שהם מופיעים לעתים קרובות מעל תוצאות החיפוש ויכולים להביא כמות משמעותית של תנועה לאתר. על פי מחקר של Ahrefs ל-12.3% משאילתות החיפוש יש קטע טקסט מוצג.
קידום אתרים מקומי: עם יותר אנשים שמחפשים עסקים מקומיים באינטרנט, אופטימיזציה לקידום אתרים מקומי הופכת חשובה יותר ויותר. לפי גוגל, החיפושים של "קרוב אליי" עלו ב-500% במהלך השנים האחרונות.
קידום אתרים בווידאו: תוכן וידאו הופך לפופולרי יותר, ואופטימיזציה של סרטונים לקידום אתרים יכולה לעזור להגביר את הנראות בתוצאות החיפוש. לפי סיסקו, עד 2022, סרטונים מקוונים יהוו יותר מ-82% מכלל תעבורת האינטרנט של הצרכנים.
בינה מלאכותית : בינה מלאכותית הופכת נפוצה יותר בקידום אתרים כאשר מנועי חיפוש כמו גוגל משתמשים באלגוריתמים של למידת מכונה כדי להבין טוב יותר תוכן ולדרג אותו. זה הוביל לעליית "קידום אתרים חזוי" - שימוש בניתוח נתונים ובינה מלאכותית כדי לחזות מגמות ולבצע אופטימיזציה למגמות חיפוש עתידיות.
E-A-T: (מומחיות, סמכותיות ואמינות) הופכים להיות יותר ויותר גורמים חשובים בקידום אתרים, במיוחד עבור תוכן בתעשיות הרפואיות, הפיננסיות והמשפטיות. האלגוריתם של גוגל הולך ומשתפר בהערכת ה-E-A-Tשל תוכן אתר אינטרנט ושימוש בזה כגורם דירוג.
Core Web Vitals: Core Web Vitals הם קבוצה של מדדים המודדים את מהירות האתר, היענות ויציבות חזותית. מדדים אלו הופכים חשובים יותר ויותר בקידום אתרים, מכיוון שגוגל הודיעה שהם יהיו גורם דירוג החל ממאי 2021.
Zero-click searches: Zero-click searches מתרחשים כאשר משתמש מוצא את המידע שהוא מחפש מבלי ללחוץ על תוצאת חיפוש. על פי מחקר של SparkToro כ 65%מכלל החיפושים בגוגל בשנת 2020 הניבו אפס קליקים, מה שמדגיש את החשיבות של אופטימיזציה עבור קטעי קוד מוצגים ו-Rich Snippetsאחרים.