עשרה דברים שלא כדאי לעשות ב-Google Ads
Google Ads (לשעבר AdWords) הוא כלי פרסום מקוון עוצמתי, שיכול להניב תוצאות מרשימות עבור עסקים בכל הגדלים והתחומים. אך כמו בכל פלטפורמת פרסום, יש דרכים נכונות ולא נכונות להשתמש בו. טעויות נפוצות בהגדרת הקמפיינים, במסרים או בתקציב עלולות לגרום לבזבוז כספים, להחמצת הזדמנויות ואף לפגיעה במותג. במאמר זה, נסקור עשרה דברים שכדאי להימנע מהם בעת השימוש ב-Google Ads, כדי למקסם את התוצאות ולמנף את ההשקעה הפרסומית בצורה האפקטיבית ביותר.
1. לא להגדיר נכון את מטרות הקמפיין
הטעות הראשונה והנפוצה ביותר שמפרסמים עושים היא לא להגדיר בבהירות את יעדי הקמפיין. מה המטרה העיקרית - להגדיל מכירות, ליצור לידים, לקדם מודעות למותג? בלי הגדרה ברורה של המטרות, קשה למדוד הצלחה ולדעת אם המאמצים משתלמים.
למשל, נניח שחברת B2B מפרסמת כדי לייצר פניות מכירה. אם היא לא תגדיר יעדים כמותיים (כמו מספר לידים שהיא רוצה להשיג), היא לא תוכל לעקוב אחר התקדמות ולבצע התאמות בהתאם. ללא יעדים, גם קשה יותר להקצות תקציב מתאים ולחלק אותו בין קמפיינים או קבוצות מודעות.
ההמלצה היא תמיד להתחיל עם מטרות SMART ברורות (ספציפיות, מדידות, ברות השגה, רלוונטיות ותחומות בזמן). הגדרה נכונה של KPIs תאפשר לכם למדוד ROI ולהתאים את הקמפיינים כדי להשיג תוצאות מיטביות.
באופן אירוני, מפרסמים רבים שלא מגדירים נכון את יעדי הקמפיינים הממומנים, דווקא משקיעים זמן רב בהגדרת יעדים מדויקים לקידום אתרים אורגני בגוגל. אך המפתח להצלחה בשיווק דיגיטלי הוא דווקא סינרגיה ואחידות - היעדים של מאמצי SEO ו-Google Ads צריכים להיות מתואמים ומשלימים זה את זה.
2. להתעלם מתחרים ומהצעות מחיר שלהם
עוד טעות שכיחה היא להתעלם מנוף התחרות ולא להתייחס אליו במסגרת אסטרטגיית המכרזים וההצעות. Google Ads היא זירה תחרותית ודינמית, שבה מחירי המילות מפתח והמיקומים משתנים תדיר בהתאם לפעילות של מתחרים.
מפרסמים שלא עוקבים אחר המתחרים עלולים לשלם יותר מדי על קליקים, לפספס מיקומים אסטרטגיים או לאבד נתח שוק דיגיטלי למתחרים יותר אגרסיביים. מעקב אחר מכרזים של מתחרים ומחירי מילות מפתח יכול לעזור להתאים את ההצעות שלכם ולשמור על יתרון.
כלים כמו SEMrush, SpyFu ו-iSpionage יכולים לספק תובנות מעמיקות על אסטרטגיית הפרסום של מתחרים, ולאפשר לכם להתאים את המסרים והמחירים שלכם כדי להישאר רלוונטיים. גם סקירה ידנית פשוטה של מודעות המתחרים עבור מילות מפתח מרכזיות יכולה לתת מידע שימושי.
עם זאת, חשוב לזכור שלא הכל סובב סביב הצעות המחיר. איכות המסר, טקסט המודעה ודף הנחיתה משפיעים גם הם על הביצועים. לפעמים, שיפור השילוב בין הפרסום הממומן לבין מאמצי קידום אתרים אורגני בגוגל יכול לשפר את איכות הקליקים ולהוריד את המחיר לקליק (CPC) גם בלי להגדיל את ההצעה.
3. לבזבז תקציב על מילות מפתח לא רלוונטיות
שגיאה קריטית נוספת היא פרסום על מילות מפתח או ביטויים שאינם רלוונטיים מספיק לעסק או ללקוחות הפוטנציאלים. זה קורה לרוב כתוצאה ממחקר מילות מפתח לא מספק או מניסיון להגיע ל"יותר תנועה" במקום ל"תנועה איכותית יותר".
פרסום על מונחים כלליים מדי, או כאלה שלא קשורים במישרין למוצר או לשירות, יכול למשוך קליקים לא רלוונטיים שלא יובילו לפעולות רצויות באתר. זה מבזבז לא רק את התקציב, אלא גם פוגע בחוויית המשתמש ומגדיל את שיעורי הנטישה.
לדוגמה, נניח שמשרד עורכי דין המתמחה בדיני נזיקין מפרסם על מונחים נרחבים כמו "עורך דין". זה עלול למשוך גולשים המחפשים סיוע בנושאים אחרים כמו הגירה, דיני משפחה או צוואות - שאינם רלוונטיים לשירותי המשרד. גולשים אלה כנראה לא יהפכו ללקוחות ויצאו במהרה מהאתר.
במקום זאת, מוטב להתמקד במילות מפתח מובילות, רלוונטיות וממוקדות כמו "עורך דין נזיקין", "תביעות רשלנות רפואית" וכו'. בצורה זו, ימשכו קליקים מאנשים שמחפשים בדיוק את מה שהמשרד מציע, ולכן סיכוייהם להמיר גבוהים יותר.
זהו גם שיקול מרכזי בבחירת מילות מפתח לקידום אתרים אורגני בגוגל. כאשר אתה ממקד את האופטימיזציה במונחים רלוונטיים וממירים, אתה משפר את איכות התנועה ומגדיל את הסיכוי להמרות.
4. לא לבדוק איות ודקדוק במודעות
טעות נפוצה ומביכה היא לכלול שגיאות כתיב או דקדוק במודעות. זה נשמע אולי טריוויאלי, אבל מפרסמים רבים, במיוחד כאלו שמנהלים קמפיינים עצמאית, נוטים לזלזל בחשיבות ההגהה. שגיאות כתיב פוגעות קשות באמינות ובתדמית המקצועית של המותג.
תחשבו על זה - אם מודעה מכילה טעויות בסיסיות, איזה אמון יכולים הצרכנים לתת בעסק המפרסם? אם העסק לא יכול לדייק בפרטים הקטנים, איך אפשר לסמוך עליו בנושאים גדולים יותר כמו איכות המוצר או השירות?
לכן, הדבר הראשון שיש לעשות בעת כתיבת מודעות הוא לוודא שאין טעויות מביכות. הקפידו לבדוק איות, תחביר ופיסוק לפני העלאת המודעה. מומלץ להשתמש בכלי בדיקה אוטומטיים או אנושיים לפני פרסום.
טעויות כאלה לא רק מזיקות לתפיסת המותג בקמפיינים הממומנים, אלא יכולות לפגוע גם בחוויית המשתמש ובאותות האיכות מבחינת קידום אתרים אורגני בגוגל. כשגולשים נתקלים בתוכן עם בעיות איות ודקדוק באתר, זה עלול להרתיע אותם מלהישאר או להמיר.
5. לא להשתמש בהרחבות מודעה
אולי אחת השגיאות היקרות ביותר שמפרסמים יכולים לעשות היא להתעלם מהרחבות המודעה של Google Ads. הרחבות (Ad Extensions) הן תוספות חינמיות למודעות החיפוש שלכם, המאפשרות להציג מידע נוסף רלוונטי למשתמש, כמו כתובת, מספר טלפון, קישורים לדפים פופולריים, ביקורות, מחירונים ועוד.
הרחבות מודעה מגדילות משמעותית את נוכחות המותג בעמוד תוצאות החיפוש, מספקות ערך מוסף לגולשים, ויכולות לשפר באופן דרמטי את ביצועי הקמפיין. לפי Google, שימוש בהרחבות יכול להגדיל את שיעור הקליקים (CTR) בכ-10-15% בממוצע.
נניח למשל שחנות אופנה מקוונת מפרסמת מודעה בגוגל. הוספת הרחבות כמו קישורים לקטגוריות פופולריות, ציון משלוח חינם או דירוג 5 כוכבים יכולים להעצים את האפקטיביות של המודעה ולמשוך יותר קליקים רלוונטיים.
למרות היתרונות הברורים, מפרסמים רבים עדיין לא מנצלים הרחבות. אולי מפני שהם לא מודעים לאפשרות, או מפני שזה דורש עוד עבודה. אבל להתעלם מהרחבות זו טעות יקרה שעולה במיקומים, קליקים ופניות פוטנציאליות.
באופן מעניין, גם פרמטרים מסוימים שמשמשים כהרחבות מודעה (כמו כתובת פיזית, ביקורות או קישורים פנימיים) נחשבים על ידי גוגל כאיתותים חשובים לקידום אתרים אורגני בגוגל. לכן, הוספת הרחבות יכולה לתרום גם לשיפור הדירוגים האורגניים של האתר לאורך זמן.
6. להתעלם משלילת מילות מפתח
שימוש נכון בשלילת מילות מפתח הוא אחד הכלים העוצמתיים ביותר לייעול תקציב הפרסום שלכם. עם זאת, מפרסמים רבים נוטים להתעלם מאפשרות חשובה זו או ליישם אותה בצורה לא מספקת.
שלילת מילות מפתח (Negative Keywords) היא פרקטיקה של ציון מילים או ביטויים ספציפיים שהמודעה שלכם לא תופיע עבורם, גם אם הם קשורים לנושא הכללי. זה עוזר למנוע הופעה בחיפושים לא רלוונטיים, ולכוון את התנועה לאנשים עם פוטנציאל גבוה יותר להמרה.
למשל, חנות המתמחה במכירת נעלי ריצה לא תרצה להציג מודעות עבור חיפושים כמו "נעלי ריצה חינם" או "המדריך לבחירת נעלי ריצה". למרות שהביטויים קשורים לעולם התוכן של החנות, הם משקפים כוונה שונה שלא תוביל קרוב לוודאי למכירה. במקרה כזה, כדאי להוסיף "חינם" ו"המדריך" כמילות מפתח שליליות, כדי למנוע תצוגות ולחסוך בהוצאות על קליקים לא איכותיים.
בממוצע, כ-20% מחיפושי המילות מפתח שחשבון Google Ads נחשף אליהם הם לא רלוונטיים. ללא שימוש נכון בשלילת מילים, חלק ניכר מהתקציב מתבזבז על קליקים שלא יובילו לתוצאה הרצויה. לכן חיוני להגדיר רשימת מילות מפתח שליליות מקיפה ולעדכן אותה באופן שוטף, על סמך ביצועי הקמפיין ונתוני חיפוש.
מדהים שרבים עדיין מזניחים אספקט קריטי זה בפרסום הממומן, בעוד הם מקדישים תשומת לב רבה למחקר מילות מפתח בקידום אתרים אורגני בגוגל. אך הלקח תקף בשני התחומים - התמקדות במונחי חיפוש איכותיים ורלוונטיים היא המפתח להצלחה ולמקסום ה-ROI.
7. להתמקד רק במיקום ולא באיכות
עוד תפיסה שגויה נפוצה היא להתמקד אך ורק בהשגת המיקום הראשון או בעמוד הראשון של תוצאות החיפוש הממומן, מתוך הנחה שזה אוטומטית מתורגם ליותר קליקים והמרות. אך המציאות מורכבת יותר.
כמו שציינו קודם, מיקום גבוה אינו מבטיח איכות תנועה או מעורבות משתמשים. מה הטעם להשיג את המיקום הראשון במחיר גבוה, אם רוב הקליקים אינם ממירים או גורמים לנטישה מהירה? לעיתים, להיות במיקום 2 או 3 עם מסר רלוונטי ונקודת נחיתה משכנעת יעיל יותר מבחינת עלות-תועלת.
יתר על כן, התמקדות יתר במיקום יכולה להוביל למלחמות מכרזים מיותרות ולעליית יתר של מחירי הקליק. זה מנופח מלאכותית את העלויות ופוגע ברווחיות הכללית של הקמפיין.
לדוגמה, אם משרד רואי חשבון מנסה בכל מחיר לדחוק את עצמו למיקום הראשון עבור מילת מפתח תחרותית כמו "שירותי הנהלת חשבונות", זה עלול לעלות להם 20-30 ש"ח לקליק ויותר. אם הקליקים לא מניבים לקוחות בסופו של דבר, זהו בזבוז עצום של תקציב שיכל להתחלק על פני מילות מפתח נוספות או אסטרטגיות שיווק אחרות.
האמת היא, שחקן במיקום 3 עם מודעה משכנעת וחוויית נחיתה חלקה עשוי להמיר יותר מאשר מס' 1. לכן מומלץ להתמקד באופטימיזציה של איכות הקליקים ושל דפי הנחיתה על פני מלחמה על המיקומים הראשונים.
תובנה זו נכונה גם לגבי קידום אתרים אורגני בגוגל. למרות שהמיקומים הראשונים אכן נוטים למשוך יותר תנועה אורגנית, האיכות והרלוונטיות הם שקובעים בסופו של דבר את שביעות הרצון של המשתמשים ואת פוטנציאל ההמרות.
8. לזלזל בתיאום בין הפרסום הממומן לקידום האורגני
עד כה, התייחסנו לרוב לקמפיינים הממומנים, אך כפי שרמזנו, חשוב מאוד לשמור על תיאום וסינרגיה בין פרסום Google Ads לבין קידום אתרים אורגני בגוגל. רבים נוטים לראות בהם אסטרטגיות נפרדות, אך הם צריכים להשלים זה את זה ולפעול במקביל כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר.
עבור מילות מפתח בעלות פוטנציאל המרה גבוה, הנטייה היא להשקיע בעיקר בקידום ממומן מתוך מחשבה שכך נשיג לקוחות באופן מהיר יותר. אך דווקא עבור מילים "חמות" כאלו, גם דירוג אורגני איכותי צריך לבוא במקביל כדי לספק מגוון נקודות מגע וחשיפה מקסימלית למותג.
בעוד קידום ממומן מאפשר שליטה מדויקת במסרים ומיקוד בביטויים וקהלים מסוימים, קידום אורגני מעניק לאתר סמכות ואמינות רחבה יותר לאורך זמן. השילוב בין השניים הוא שמביא לתוצאות האופטימליות.
מחקרים אף מראים כי כ-50% מהקליקים הממומנים לא היו מגיעים אלמלא הדירוג האורגני של אותו אתר במקביל. כלומר, נוכחות סימולטנית בשתי הזירות (הממומנת והאורגנית) מייצרת אפקט מצטבר ומחזקת את האות לרלוונטיות ואמינות בעיני המשתמשים.
לכן, בעת גיבוש האסטרטגיה הכוללת של קידום אתרים אורגני בגוגל ושל קמפיינים ממומנים, חשוב להקצות לשני ההיבטים יחד את המשאבים המתאימים ולחתור לסינרגיה וליעדים משלימים. כך תוכלו ליהנות מהיתרונות של שתי הגישות ולהגיע לתוצאות עסקיות מרשימות יותר.
9. להתעלם מניתוח התחרות ומההקשר האסטרטגי
טעות נפוצה נוספת היא להתייחס לקמפיין Google Ads כאל יוזמה עצמאית, מנותקת מההקשר התחרותי והאסטרטגי. אך בפועל, כל בחירה שאתם עושים בהגדרות הקמפיין - ממילות המפתח ועד למכרזים - היא בעלת משמעות ביחס לפעילות המקבילה של מתחרים בענף.
אם אתם מנותחים את הנוף התחרותי ולא מתאימים את האסטרטגיה בהתאם, אתם עלולים למצוא את עצמכם לא רלוונטיים או מחוץ למשחק לגמרי. עליכם לעקוב ברציפות אחרי הפרסומות של המתחרים המרכזיים, לשים לב למילות המפתח שעליהן הם מציעים, למחירים הממוצעים ולמסרים והאסטרטגיות שהם נוקטים.
כלים כמו SEMrush או Ahrefs יכולים לתת תמונה טובה על פעילות המתחרים בזירת Google Ads. באמצעות מעקב שוטף אחר הציון האיכותי שלהם, ה-CPC הממוצע והמילים והביטויים שאליהם הם מכוונים, תוכלו להבין טוב יותר היכן אתם עומדים ביחס אליהם, ולהתאים את התקציבים והמכרזים שלכם בצורה מושכלת יותר.
העיקרון הזה של מודעות תחרותית נכון במידה רבה גם לגבי קידום אתרים אורגני בגוגל. אי אפשר לבנות אסטרטגיית SEO אפקטיבית בלי להכיר ולהבין לעומק את הנוף התחרותי האורגני. כמו בעולם ה-PPC, גם בקידום האורגני צריך לעקוב ברציפות אחר הפעילות של מתחרים ולדעת להסיק את המסקנות לגבי ההתנהלות האסטרטגית שלנו.
10. לנהל קמפיינים על "אוטומט" ללא אופטימיזציה שוטפת
הטעות העשירית והאחרונה שעלולה לעלות ביוקר היא לנהל קמפיינים ב-Google Ads על "אוטומט", בלי לבצע התאמות ואופטימיזציה שוטפת. הגדרה ראשונית נכונה של קמפיין היא קריטית, אבל לא מספיקה. קמפיין מצליח דורש בקרה ועדכון רציפים, על סמך ביצועים בפועל והתנהגות המשתמשים.
מפרסמים שמקימים קמפיין ו"שוכחים ממנו" מפספסים הזדמנויות לשפר את התוצאות ולייעל את ההוצאות. על סמך מדדי ביצוע כמו CTR, שיעורי המרה, ציון איכות ועלות לקליק, ניתן לבצע שינויים גם קטנים שישפיעו מאוד על האפקטיביות הכללית.
למשל, אם אתם מזהים קבוצת מודעות עם ביצועים נמוכים במיוחד, כדאי לנתח את הסיבות ולבצע התאמות. אולי כדאי לשנות את ניסוח המודעות, לעדכן את מחירי המכרז, להוסיף מילות מפתח שליליות או לשפר את דף הנחיתה. ללא מעקב צמוד, בעיות כאלו יכולות להימשך זמן רב ולבזבז משאבים יקרים.
באופן דומה, אופטימיזציה מתמשכת חיונית גם בקידום אתרים אורגני בגוגל. גורמי הדירוג של גוגל משתנים חדשות לבקרים, והתחרות על מילות המפתח לעולם אינה נחה. רק על ידי מדידה ועדכון מתמידים של אסטרטגיית ה-SEO אפשר להבטיח נראות ונתח חיפוש לאורך זמן.
האמת היא, שגם מומחי קידום ממומן או אורגני מנוסים עלולים לעשות לפעמים חלק מהטעויות שהזכרנו. אך ברוב המקרים, מודעות לנקודות הכשל הנפוצות, יחד עם השקעה בלמידה מתמדת ושיפור מתמשך, הם המפתח להימנע מהן ולייצר קמפיינים מנצחים.
סיכום ניהול קמפיינים אפקטיביים ב-Google Ads הוא לא משימה של מה בכך. זהו תהליך מתמשך ורב-שלבי הדורש ידע, ניסיון והשקעה. אך ההימנעות מעשר הטעויות הנפוצות שתיארנו כאן יכולה לחסוך המון כאב ראש (וכסף) לכל מפרסם.
מהגדרה לא נכונה של יעדים ואסטרטגיית תמחור, דרך הזנחת נושא ההרחבות ושלילת מילות המפתח, ועד אי-שימת דגש על האיכות על פני המיקום - לכל אחת מהשגיאות הללו יש השלכות מצטברות על ההצלחה של הקמפיין כולו.